Međunarodni sajam obrazovanja Putokazi 4. i 5.marta u Novom Sadu

Sajam obrazovanja „Putokazi“ biće održan 15. put, 4. i 5. marta na Novosadskom sajmu. Posetiocima će biti predstavljene i mogućnosti školovanja u  Hrvatskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Italiji, Francuskoj i Kanadi. U istom terminu, ali od 3. do 9, biće organizovan Sajam knjiga sa Izložbom umetnosti „Art Expo“. Tim povodom porazgovarali smo sa organizatorkom Sajma, Majom Pap. 

-Šta je cilj ovogodišnjeg sajma „Putokazi” i kome je on sve namenjen?

Sajam obrazovanja „Putokazi“ biće održan 15. put, 4. i 5. marta na Novosadskom sajmu. Predstavlja celokupnu sliku obrazovnih profila srednjeg i visokog školstva u našoj zemlji, upotpunjenu ponudom srednjih škola i fakulteta iz inostarnstva. Prvenstveno je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

-Koje su to ovogodišnje novine na sajmu u odnosu na prethodne godine i na čemu će biti akcenat?

Uz informacije o mogućnostima i načinu za nastavak školovanja, Sajam obrazovanja posetiocima svake godine pruža i atraktivne dodatne sadržaje. I ove godine biće priređen Kup sajma obrazovanja u basketu 3X3 namenjen srednjoškolcima, a takmičenje se organizuje u četvrtak 5. marta. Kako se očekuje, jedan od dodatnih sadržaja biće i intrigantno vizuelno, čulno i edukativno iskustvo, koje će nastupom na Sajmu omogućiti Muzej iluzija.

-Koliko obrazovnih institucija će ove godine biti predstavljeno na Sajmu?

Sajam obrazovanja će okupiti oko 80  institucija, koje će predstaviti više od 500 obrazovnih profila. Među izlagačima će biti svi fakulteti Univerziteta sa tri naučna instituta, Vojna gimnazija, Srednja stručna vojna škola, Vojna akademija i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Kriminalističko-policijski univerzitetu u Zemunu i Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, novosadske srednje škole i srednje i visoke škole i fakulteti privatnog i državnog sektora iz cele Srbije

-O čemu će sve posetioci Sajma moći da se informišu?

Putokazi uz uvid u mogućnost nastavka školovanja u državnom i privatnom sektoru na srednjoškolskom i visokoobrazovnom nivou u našoj zemlji, svršenim osnovcima i srednjoškolcima predočavaju i kako i gde mogu da nastave školovanje u inostranstvu.

-Da li se očekuje dolazak gostiju iz inostranstva?

Među izlagačima na Sajmu obrazovanja biće i fakulteti i visoke škole iz Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Italije, Francuske i Kanade.

-Da li će tokom ovogodišnjeg Sajma biti otvorena i izložba umetnosti „Art Expo“, kao što je to bio slučaj prošle godine?

Prvog dana Sajma obrazovanja, 4. marta biće organizovan i Sajam zapošljavanja koji se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje priređuje u Auli Novosadskog sajma.  U istom terminu, ali od 3. do 9, biće organizovan Sajam knjiga sa Izložbom umetnopsti „Art Expo“.

Ulaz je besplatan na sve sajmove u tom terminu.

No votes yet.
Please wait…