Nagrade i pokloni na Sajmu obrazovanja Putokazi

Tokom tri dana, od 24. do 26. marta, na Novosadskom sajmu, na tri priredbe, biće uručene brojne nagrade i podeljeni sjajni poklSajam obrazovanja „Putokazi“, Programski deo Sajma knjiga „Dani Laze Kostića“ i Virtuelna izložba „Šidski pejzaži Save Šumanovića“ biće održani onlajn, na platformi Novosadskog sajma ExpoOnline.rs.

Svi izdavači, učesnici bar jednog Sajma knjiga održanog u poslednje tri godine pozvani su da konkurišu za Nagradu „Laza Kostić“, „Izdavački poduhvat“ i Najbolju knjigu u oblasti književnosti za decu. Pozivu se odazvalo njih dvadeset pet, a na adresu Novosadskog sajma stiglo je devedeset naslova. Očekuje se da žiri uskoro objavi širi izbor onih koji pretenduju na nagrade.

Za domete u likovnoj umetnosti biće uručena Nagrada “Sava Šumanović” koja se dodeljuje na Novosadskom sajmu od 1999. godine. Zahvaljujući renomeu Šumanovićevog imena, te visokom kriterijumu pri izboru dosadašnjih dobitnika koji se ubrajaju u najvažnije aktere naše savremene umetnosti, ta nagrada je izrasla u jedno od najznačajnijih priznanja u oblasti likovne umetnosti u nas.
Na Sajmu obrazovanja “Putokazi” biće uručena priznanja Novosadskog sajma za kvalitet vaspitno-obrazovnih ustanova. Stručne komisije će rezultate objaviti tokom priredbe, kada će priznanja i stići u ruke dobitnika.Dodatni poziv za učenike da posete Sajam obrazovanja je Poklon igra koju organizuje Novosadski sajam. Registracija za posetu tri priredbe u jedinstvenom terminu posvećenom obrazovanju i kulturi nije potrebna. Biće obavezna na Sajmu obrazovanja samo za one koji žele da učestvuju u Poklon igri i postanu potencijalni dobitnici laptopa, tablet računara ili mobilnog telefona.
Dok ne počnu Sajam obrazovanja, “Dani Laze Kostića” i Virtuelna izložba Save Šumanovića, na FB i Instagram profilima Novosadskog sajma, jedan odgovor na lako pitanje najkreativnijima može da donese knjigu na poklon.

No votes yet.
Please wait…