Obrazovanje usklađeno sa potrebama digitalnog doba

 

Microsoft Vas sa zadovoljstvom poziva da im se pridružite na petoj po redu međunarodnoj konferenciji i sajmu “Nove tehnologije u obrazovanju” koji se u organizaciji British Council-a održava 8. i 9. juna 2018. godine u Belexpocentru. I ove godine, sajam će predstavljati mesto gde se razmenjuju najnovije informacije i najbolja iskustva u oblasti unapređenja kvaliteta obrazovanja primenom informaciono-komunikacionih tehnologija.

Kompanija Microsoft u Srbiji, kao partner u organizaciji i učesnik sajma, tokom dva dana predstaviće brojne primere uspešne primene tehnologija u obrazovanju, a kroz interaktivne radionice posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa praktičnom primenom besplatnih Microsoft alata i servisa za učenje i vežbanje programiranja, koji su prilagođeni svim uzrastima, a koriste se i kao podrška profesorima u nastavi.

Po prvi put, na sajmu će biti predstavljen jedan od globalno najomiljenijih i najzanimljivijih programa za učenje različitih kreativnih IT veština, popularni Minecraft, dok će na radionicama „Kafa sa Petljom“ posetioci moći da se upoznaju sa setom programa namenjenim razvoju algoritamskog razmišljanja i učenja programiranja za najmlađe. 

Na sajmu će se govoriti i o brojnim inicijativama i programima koje u oblasti obrazovanja sprovodi Microsoft u Srbiji zajedno sa partnerima i državnim institucijama, a među kojima su obuke nastavnika za rad na savremenim platformama za uspešno sprovođenje nastave informatike, uvođenje bežičnog interneta u škole u ruralnim područjima i brojne druge.

Agenda

Vreme Aktivnost Mesto
9:30 – 10:00 Microsoft predavanje – Transformišemo današnjicu da bi sutra postigli više

Danijel Bačelić i Jelena Ružičić

Microsoft sala
10:00- 11:00 Svečano otvaranje

Govornici:

Mladen Šarčević, Ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja (najavljen dolazak)

Tatjana Matić, državni sekretar, Min. trgovine, turizma i telekomunikacije (najavljen dolazak)

Njegova ekselencija Denis Keefe, Ambasador Velike Britanije

Željko Vujinović, Microsoft Serbia Country Manager

Andrew Zerzan, Lead Partner – Education, British Council

Microsoft sala
 

11:00 – 12:00

13:00 – 14:00

14:00 – 16:00

Radionice:

Minecraft naučimo da stvaramo

“Kafa sa Petljom”

Minecraft naučimo da stvaramo

Microsoft štand

 

 

No votes yet.
Please wait…