Otvorene prijave za najveću tech besplatnu radionicu – Rails Girls Beograd 100

 

 

Kraj godine se bliži i to je vreme kada se već treći put organizuje Rails Girls Beograd 100 radionica. Reč je o najvećoj, besplatnoj radionici kod nas gde se na jednom mestu okupljaju sve zainteresovane devojke i žene koje žele da se upoznaju sa osnovama programiranja za veb kroz korišćenje veoma popularne Ruby on Rails tehnologije i grupa sjajnih mentora i mentorki koji su tu da im ceo proces učenja olakšaju.

Naredni Rails Girls Beograd 100 događaj je zakazan za 30. novembar i 1. decembar u ICT Hubu. Prijave su otvorene na sajtu http://railsgirls.com/beograd do 23. novembra.

Kao i do sada, okupićemo čak 100 učesnica zajedno sa mentorskim timom na jednom mestu, a sve sa ciljem zajedničkog učenja i približavanja tehnologije ženama i devojkama. Radionica je takva da podrazumeva rad u grupama, tako da je prilagođena onima bez ikakavog pređašnjeg iskustva sa programiranjem, ali i onima koje dolaze sa tehničkim predzanjem, a kojima je ovo odlična prilika da se upoznaju sa Ruby on Rails tehnologijom.

Radionica je kao i svih prethodnih godina besplatna, zahvaljujući svim partnerima i prijateljima: ICT Hubu, LearnUponu i DEVersity-ju koji su nas podržali ove godine u ovom velikom poduhvatu.

Rails Girls radionice su jedinstvena prilika da za dva naučite nešto novo, upoznate najrazličitije ljude, otkrijete svoj skriveni talent ili ipak shvatite da to nije nešto što vam „leži“. Polaznice RGB radionica su inspirisane radionicim nastavljale da uče RoR samostalno ili u grupi, dobijale posao ili praksu u našim parterskim kompanijama, vraćale se kao mentorke za nove generacije, ali i bivale suočene sa otkrićem da to ipak nije oblast kojom žele da se bave. Što je takođe u redu.

Ukoliko do sada niste imali prilike da čujete, Rails Girls zajednica postoji u Beogradu od 2013. godine. Kroz nekoliko događaja godišnje okuplja preko 150 devojaka i mentorski tim koji nesebično deli svoje iskustvo i znanje. Osim u Beogradu, Rails Girls zajednici se možete pridružiti u Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Kraljevu i odskoro u Zaječaru.

No votes yet.
Please wait…