Podrška deci i mladima bez roditeljskog staranja

„SOS Dečija sela Srbija su primer dobre prakse za brigu o deci i mladima koji odrastaju bez roditeljskog staranja. Podstiču osećaj sigurnosti da neko brine o njima i rade veoma važan poso za decu“, izjavio je Ministar Zoran Đorđević na konferenciji koju su, povodom Međunarodnog dana SOS Dečijih sela, SOS Dečija sela Srbija organizovala danas u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. „Država i celo društvo treba da obezbede bolju budućnost za decu i mlade“, naglasio je Đorđević i istakao da će Ministarstvo u budućnosti raditi na poboljšanju položaja hranitelja i zalaganju za bolju budućnost dece.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati SOS Dečijih sela Srbija u 2018. godini, kao i rezultati karijernog Centra “Jaki mladi”, koji je u protekle tri godine pomogao više od 350 mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja. Pored toga, predstavljen  je projekat “YouthCan!” (Mladi mogu), novi program SOS Dečijih sela Srbija, namenjen podršci mladima koji izlaze iz socijalni zaštite.

Nevena Čalovska, predsednica upravnog odbora SOS Dečijih sela istakla je da je 2019. godina jako važna za ovu organizaciju jer u 2019. obeležavamo 70 godina postojanja Međunarodne organizacije SOS Dečija sela, 15 godina SOS Dečijeg sela u Kraljevo i 30 godina Konvencije UN o pravima deteta, jednog od dokumenata koji je veoma značajan za rad naše organizacije.

Zorica Todorović, HR direktorka u kompaniji MK Group istakla jeznačaj mentorske podrške za mlade ljude kojima pomaže Centar „Jaki mladi“ i osvrnula se na dugogodišnju podršku koju ova kompanije pruža organizaciji SOS Dečija sela Srbija.

SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečija sela koja postoji 70 godina i pomaže oko 1.200.000 ljudi u 135 zemalja. U Srbiji, organizacija već 15 godina radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju porodica u riziku, ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa, kao i pružanju pomoći u urgentnim situacijama lokalnom stanovništvu i izbeglicama kroz različite vidove podrške.

 

 

No votes yet.
Please wait…