Portal za mlade Mingl traži saradnike

1

Portal “Mingl” uputio je poziv srednjoškolcima, srednjoškolkama, studentima i studentkinjama iz svih krajeva Srbije koji su radoznali da istražuju o raznim temama i pojavama i interesuju se za popularnu kulturu i pisanu reč, da se prijave na konkurs za nove članove redakcije. Rok za prijavu je 15. septembar.

Budući saradnici i saradnice imaće mogućnost da steknu novinarsko iskustvo u onlajn novinarstvu namenjenom mladim ljudima, da se upoznaju i rade sa mladima širom zemlje, kao i da učestvuju u Mingl projektima.

Od novih članova tima očekuje se da imaju kritički način razmišljanja, humoristički stil pisanja i sveže i inovativne ideje, navodi se u pozivu.

Redakcija će funkcionsati pretežno preko interneta.

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem mejla [email protected]. U nazivu je potrebno navesti “Prijava za Mingl redakciju”.

Uz prijavu potrebno je poslati CV ili kratku biografiju (do 300 reči), primer konkursa/vesti/druge vrste teksta, za koju kandidat smatra da bi trebalo da se nađe na Portalu (na bilo koju temu) i motivaciono pismo, sa posebnim osvrtom na to zašto kandidat voli da piše (do 500 reči).

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla [email protected] ili telefon na broj 011 3061 342 svakog radnog dana od 10 do 17 časova.

Portal “Mingl” osnovan je krajem 2007. godine u okviru Centra za proučavanje informacionih tehnologija Beogradske otvorene škole, kao portal prevashodno namenjen srednjoškolcima i kao takav prepoznat je putem brojnih pozitivnih kritika i ostvarenu saradnju sa Ministarstvom za omladinu i sport, Ministarstvom kulture, Ministarstvom prosvete, brojnim srednjim školama i organizacijama za mlade. Mingl je koosnivač AOM-a (Asocijacije onlajn medija), prvog udruženja takve vrste u Srbiji, koje okuplja 18 internet portala iz svih delova naše zemlje.

Izvor: RTV

No votes yet.
Please wait…