Sajam u Novom Sadu – Putokazi za srednje i visoko obrazovanje

 

 

Sajam obrazovanja „Putokazi“ će od 7. do 9. marta omogućiti kompletan uvid u mogućnosti srednjoškolskog i visokog obrazovanja u Srbiji, ali i u inostranstvu.

Učenicima završnih razreda osnovne škole predstaviće se 15 državnih srednjih škola iz Novog Sada, među kojima prvi put nastupa Baletska škola.

Na Sajmu će nastupiti svi fakulteti Novosadskog univerziteta, kao i tri naučna instituta. Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost predstaviće se i Ministarstvo prosvete Republike srpske sa univerzitetskom ponudom. Gosti na štandu Gradske uprave za obrazovanje biće predstavnici Univerziteta iz Njižnjeg Novgoroda.

Kvalitet više ponudi na Sajmu obrazovanja daće Međunarodni kutak, koji će biti priređen samo prvog dana „Putokaza“, 7. marta. Ponudu obrazovnih profila predstaviće 16 fakulteta i srednjih škola iz Švajcarske, Velike Britanije, Nemačke, Kanade, Španije, Slovenije i Slovačke. Uz državne srednje i visoke škole i fakultete nastupiće i privatne obrazovne institucije iz Srbije.

No votes yet.
Please wait…