Sajam volonterizma 2019

 

Organizacija Svetski omladinski talas, povodom Međunarodnog dana volontera, četvrtu godinu zaredom organizuje manifestaciju pod nazivom Sajam volonterizma.  Ovogodišnje izdanje Sajma održaće se u subotu, 7. decembra, u trajanju od 13 do 18 časova, u prostorijama Kancelarije za mlade “Gnezdo” (Ulica Masarikova 5, Beograđanka, 6. sprat).

Organizacija Svetski omladinski talas, osnovana je u Beogradu 2005. godine, sa misijom da promoviše međunarodni dijalog i toleranciju, kroz neformalnu edukaciju mladih, kao i da kreira podsticajno okruženje u kome mladi sarađuju i uspešno komuniciraju, negujući i promovišući različitosti. Pored Sajma volonterizma, svetski omladinski talas organizuje i projekte pod nazivom Erasmus dan i Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Students Week in Belgrade- ISWiB), koja predstavlja najveću studentsku manifestaciju na prostoru Jugoistočne Evrope.

Sajam volonterizma događaj je koji se održava sa ciljem da mlade upozna sa važnošću volontiranja, njegovim benefitima, kao i da ih poveže sa različitim omladinskim organizacijama, koje im mogu pružiti ovakav vid iskustva.

Sajam će se sastojati iz dva dela. Od 13 do 16h, omladinske organizacije će imati priliku da se predstave i prezentuju prisutnima svoj rad, a od 16 do 18h, uslediće panel diskusija pod nazivom Volontiranje: iskustvo od kojeg se počinje. Govornici će na panel diskusiji podeliti svoja iskustva u ovoj oblasti, te priče o tome kako su svoja volonterska iskustva pretvorili u uspešne karijere.

 

 

 

No votes yet.
Please wait…