Srpski studenti učestvovali u kvalifikacijama za još jedno međunarodno IT takmičenje – održana lokalna runda EESTech Challenge

U Beogradu je u organizaciji studentskog udruženja Istek Beograd i pod pokroviteljstvom Microsoft razvojnog centra u Srbiji, održana lokalna runda međunarodnog programerskog takmičenja – EESTech Challenge, a prvoplasirani tim ide na veliko evropsko finale koje će se ove godine održati u maju, u Novom Sadu.

Takmičenje je bilo organizovano iz dva dela – trodnevnog stručnog seminara i hakatona koji je trajao 24 sata, kada su se  studentski timovi nadmetali rešavajući zadati problem. Osam timova od po tri člana se takmičilo za prvo mesto, i plasman na veliko evropsko finale. Hakaton se održao u prostorijama Razvojnog centra, a timovi su svoja rešenja predstavili tročlanom sastavu inženjera iz Centra. Za ovogodišnju oblast takmičenja bila je odabrana tema Big Data Analysis.

Na svečanom otvaranju EESTech Challenge takmičenja su pored predsednika udruženja, Nemanje Jovanovića, i glavnog organizatora projekta, Mladena Sokića, govorili i prof. dr Milo Tomašević, dekan Elektrotehničkog fakulteta, i Tadej Kurepa iz Microsoft razvojnog centra u Srbiji. Zajednička poruka je bila da su studentska takmičenja poput ovog izuzetno važna za usavršavanje, nadogradnju znanja, ali i dalji razvoj sve popularnijih oblasti, u ovom slučaju Big Data Analysis.

Microsoft u Srbiji organizuje i podržava još nekoliko značajnih međunarodnih studentskih takmičenja – poput Bubble Cup-a koji se organizuje jedanaesti put za redom i predstavlja odličnu pripremu za prestižno međunarodno ACM takmičenje iz programiranja (Association for Computing Machinery Inc), ili Imagine Cup-a, jednog od najvećih globalnih takmičenja u inovacijama sa vrednim nagradnim fondom, i za koje se ove godine prijavio čak 81 tim iz Srbije. Oba takmičenja su i dalje otvorena za prijave timova iz Srbije:

No votes yet.
Please wait…