Učestvuju u konkursu za stipendije za letnje kurseve na NABA Akademiji

Nova akademija lepih umetnosti ( Nuova Accademia di Belle Arti NABA) u želji da motiviše mlade internacionalne talente nudi 20 stipendija koje pokrivaju 50% cene školarine za letnje kurseve tokom juna i jula meseca u Milanu i Rimu.

Letnji kursevi su intenzivni, traju 2 nedelje i iz oblasti su dizajna, mode, vizuelnih umetnosti, grafičkog dizajna, medija dizajna i novih tehnologija.

Zaronite u kreativnu zajednicu Italije kroz posete muzejima, dizajnerskih studija, ateljea. Vaši mentori će biti vodeći stručnjaci i profesionalci. NABA nudi stimalativno okruženje i internacionalnu zajednicu sa studentima iz preko 80 različitih zemalja.

Tema konkursa je :“Back to na(fu)ture“. Posmatrajući grad u kojem živite ili vašu zemlju fotografišite, dizajnirajte ili nacrtajte sve što mislite da bi dovelo do poboljšanja. Uranjanjem u prirodu postanite nadahnuti svojim idejama i kreativnim sposobnostima. Na osnovu odabira letnjeg kursa razvijajte projekat (umetničko delo, kratak video itd.) sa ciljem da edukujete savremeno društvo na temu ekološke održivosti.

Na konkurs mogu da se prijave svi koji gaje strast prema italijanskoj kulturi, dizajnu, modi, arhitekturi, kao i zainteresovani studenti i đaci koji imaju više od 18.godina.

Svi letnji programi se izvode na engleskom jeziku.

Rok za apliciranje je 17. februar. 2020. godine.

Kandidati će o rezultatima konkura biti obavešteni do 02.marta 2020.godine.

Za informacije o načinu apliciranja na letnje kurseve na ovoj prestižnoj Akademiji, zainteresovani akademci mogu kontaktirati Nemestic Studio, putem mejla [email protected].

Nemestic Studio je zastupnik ovog Instituta za sve zemlje bivše Jugoslavije.

NABA je akademija za dizajn i umetnost i istovremeno dinamičko umetničko i kulturno sedište.

No votes yet.
Please wait…