Za istim stolom

Centar za omladinski rad iz Novog Sada, Omladina JAZAS-a Novi Sad, Kancelarija za mlade Kikinda, Ekonomsko – trgovinska škola iz Kikinde i naša organizacija juče su, u restoranu “Rajska oaza”, u Kikindi, organizovali jedinstven događaj pod nazivom “Za istim stolom”.

Ovo je bila nesvakidašnja prilika da stanovnici/e Kikinde, pre svega mladi, i izbeglice razgovaraju i uče o kulturi jedni drugih, uz uživanje u odličnoj hrani.

Na trpezi su se našli lokalni specijaliteti, kao i jela koja se kuvaju u kućama Pakistana, Avganistana i drugih država Bliskog Istoka. Recepte su, za potrebe ovog događaja, podelile žene i muškarci stacionirani u Prihvatno-tranzitnim centrima u koje je Centar za omladinski rad posećivao u toku 2017 i 2018. godine.

Pored stručnih kuvara koji su bili zaduženi za pripremu lokalnih i jela sa Bliskog Istoka, svoj doprinos ovom događaju dali su i učenici kuvarskog smera Ekonomsko – trgovinske škole Kikinda koji su svoje umeće podelili sa svojim vršnjacima.

Događaj “Za istim stolom” realizovan je u okviru projekta “Mobilni omladinski klub”, koji podržavaju “Valdern Barns” fondacija i IOGT-NTO pokret iz Švedske.

No votes yet.
Please wait…