Odlomak

Upotreba raznih dodataka tj.aditiva u stočnoj hrani u stalnom je porastu,pa možemo govoriti o hemizaciji hrane. Obogaćivanjem stočne hrane hemijskim materjalima vršimo tendenciju ka tome da se: poboljša hranljiva vrednost, bolje iskoriste prirodne hranljive materije i sastojci hrane, nadoknadi deficit određenih sastojaka u prirodnoj hrani, omogući lečenje i preveniranje bolesti životinja, poboljša kvalitet proizvoda (mleka, mesa, jaja, vune), poželjno oboji masno tkivo, mlečna mast i žumance jaja i unapredi fabrička proizvodnja krmnih smeša.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 14 stranica
  • Osnovi ishrane domaćih životinja -
  • Školska godina: -
  • Seminarski radovi, Skripte, Agronomija
  • Srbija,  Zubin Potok,  UNIVERZITET U PRIŠTINI - Poljoprivredni fakultet u Zubinom potoku  

Više u Agronomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari