studenti
Mesto za uspešne studente

Funkcionisanje korporacija u vanrednim situacijama

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Vanredna situacija se najčešće određuje kao veliki i nepovoljan događaj koji nastupa iznenada i donosi negativne rezultate I ako iznenadna, kriza obično nije neočekivana, jer najčešće postoje određeni znaci koji upozoravaju na dolazeću krizu.

Vanredne situacije kao društvene pojave prate ljudsku civilizaciju od njenog samog početka i ponekad menjaju društvo i njegovu kulturu. S obzirom, da je za čoveka najbitnija njegova egzistencija, a samim tim i bezbednost, čovek svestan da živi u „društvu rizika“, veoma je osetljiv i na najmanji znak ugrožavanja njegove bezbednosti.

Usled navedenih okolnosti, države kroz svoje organe i institucije, maksimalno razvijaju kapacitete za upravljanje vanrednim situacijama, ako do njih uopšte dođe, ili sprečavaju moguću kriznu situaciju. To čine preko različitih ministarstava i državnih agencija koje predstavljaju posebna tela za krizne situacije na nivou vlade.
Pojam i cilj korporacija

Reč korporacija (lat. corpus – telo), predstavlja organizaciju ili grupu organizacija, zakonskim aktom priznate kao pravno lice.

Korporacija predstavlja drustvo kapitala. Za osnivanje i nastanak korporacija, potrebna je odredjena svota novca koja se naziva osnovna glavnica, koja se deli na odredjen broj akcija ciju vrednost odredjuje berza.

 

 

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.