studenti
Mesto za uspešne studente

HCCP u Mlekarstvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pojam „sigurna hrana“ sve je češći u svakodnevici, a podrazumeva prikladnost hrane za ishranu ljudi u skladu sa njenom namenom. S obzirom na tu definiciju, sigurnu hranu moguće je proizvesti uz osiguranje adekvatnih higijenskih mera u proizvodnom pogonu, uz nadzor proizvodnog procesa te pravovremene reakcije pri pojavi poteškoća. Stoga su u poslednjih nekoliko godina napravljeni i usvojeni brojni zakonski propisi u cilju usklađivanja sa onima koji su na snazi iu zemljama Evropske unije, a čijim bi se sprovođenjem trebala osigurati proizvodnja zdravstveno ispravne i bezbedne hrane. Pritom se vrlo često nailazi na obavezu uspostave i implementacije sistema zasnovanog na principima HACCP-a od strane svih subjekata u poslovanju s hranom, osim na nivou primarne proizvodnje koja u ovom slučaju obuhvata i proizvodnju sirovog mleka.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.