studenti
Mesto za uspešne studente

Mito i Korupcija

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1.UVOD

Korupcija se smatra pataloškom pojavom, nemoralnom i štetnom po društvenu zajednicu.Obično se kaže da je korupcija stara koliko i organizovano ljudsko društvo.
Kada je u pitanju Srbija, korupcija ne samo da je prisutna u svim sferama društvenog života, nego je i veoma raširena,zbog čega se i naša zemlja ubraja u zemlje sa visokim stepenom korupcije.
Kao što smo rekli korupcija je prisutna u svim državama negde manje negde više,ona se smatra kao univerzalna pojava sa kojom sve države vode borbu za njeno suzbijanje,sa manje ili više uspeha.
Ekonomske štete od korupcije su ogromne, pa Ujedinjene nacije i druge međunarodne organizacije preduzimaju raznovrsne mere za borbu protiv korupcije.
Zemlje koje se vode kao najmanje korumpirane su Danska, Novi Zeland, Singapur samo od navedenih a među zemljama sa najvećim indeksom korupcije spadaju Irak, Avganistan i Somalija.

2.KORUPCIJA

Sam pojam ’’ korupcija’’ potiče od latinske reči coruptio, a označava pokvarenost, raspadanje, podmićivanje, podplaćivanje, krivotvorenje…
U najopštijem smislu korupcija podrazumeva zloupotrebu javne službe radi postizanja lične koristi.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.