studenti
Mesto za uspešne studente

Nedrzavni sektor bezbednosti

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Bezbednost je naučna disciplina u razvoju, koja pripada grupi društvenih nauka. Određivanje pripadnosti jednom od kompleksa nauka na osnovu klasifikacija nauka, ne služi njenom razdvajanju i izolaciji od ostalih nauka, već tačnom i preciznom utvrđivanju područja, predmeta, metoda i cilja nove naučno-nastavne discipline.
Bezbednost je pojam sa višestrukim značenjem. U najopštijem smislu podrazumeva slobodu od straha, pretnji i fizičkog nasilja. Međutim, bezbednost uključuje i moralne, ideološke i normativne elemente, što je oduvek otežavalo njegovu preciznu definiciju. U pitanju je društveno konstruisan koncept, koji stiče specifično značenje unutar datog socijalnog konteksta.
Reč bezbednost je višeznačna, i u teoriji, doktrini i u praksi se koristi da se njome imenuju (označe) raznovrsni elementi i odnosi. Jedan od osnovnih motiva delatnosti čoveka i društva posmatran kroz istoriju i, nesumnjivo, jedan od globalnih problema savremene epohe, je bezbednost. Sve do nedavno, problem bezbednosti je podrazumevao razmatranje, prvenstveno vojnog aspekta. Sve vreme nauka je nastojala da svet predstavi kao jedinstvenu celinu, u kojoj značajnu ulogu ima i bezbednost, kao nastavno-naučna disciplina.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.