studenti
Mesto za uspešne studente

Oprema i tehnika koju koriste privatni detektivi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Detektivska delatnost je jos uvek u fazi razvoja i pronalaženja sopstvenih metoda i principa u radu. S obzirom na to da se radi o specifičnom vidu privatne istražiteljske delatnosti odnosno angažovanju stručnih lica za veoma odgovorne i zahtevne poslove, potrebna su znanja, veštine i sposobnosti u prikupljanju relevantnih činjenica i dokaza. Činjenice i dokazi mogu se prikupljati samo metodama kriminalističke taktike, tehnike, metodike i operative, i uz pomoć različitih pomoćnih sredstava, različite opreme i tehnike, što je veoma važno kako za korisnika usuga odnosno klijenta, tako i za vođenje sudskog postupka ukoliko do njega dođe.
Veoma je bitno i poznavanje načela kriminalistike i principa u radu koje koriste policija i druge bezbednosne službe od izuzetnog ja značaja i za detektivski delatnost. Tako će detektiv moći veoma stručno da prikupi određene podatke i informacije koje ukazuju na postojanje krivičnog dela i za koje nije nadležan jer se takvo delo goni po službenoj dežnosti. Građani se mogu obratiti detektivu za veoma različite probleme bezbednosne prirode pri čemu je u istraživanju potrebno korišćenje specijalnih savremenih tehničkih sredstava.
Danas se krivična dela vrše na različite načine, a često i uz upootrebu najsavremenijih i opasnih sredstava (kamre, radiouređaji, eksplozivna sredstva, vatreno opužje i dr.) , što može biti predmet angažovanja detektiva. Radi određenih vidova osmatranja, odnosno praćenja lica na javnom mestu, mogu se koristiti operativno taktička sredstva pod određenim uslovima , odnosno propisano podzakonskim aktom. Takođe u istraživanju, odnosno rasvetljavanju krivičnih dela koja se gone po privatnoj tužbi, gde detektivi uglavnom mogu biti angažovani, potrebna su isto stručna znanja ,odnosno primena savremenih tehničkih uređaja.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.