studenti
Mesto za uspešne studente

Značaj komunikacije sa pacijentom

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komunikacija je aktivnost prenošenja značenja kroz zajednički sustav znakova i semiotičkih pravila. Riječ komunikacija dolazi od latinske riječi communicare (dijeliti). Predstavlja čin transferiranja informacije s jednog mjesta do drugog. Iako je to jednostavna definicija, kada promislimo na koje sve načine možemo komunicirati, predmet postaje puno kompleksniji. To je aktivnost koja se sastoji od prijenosa značenja dijeljenjem uzajamnog sustava znakova ili semiotičkih pravila.
U području biologije, komunikacija se često odvija vizualnim, slušnim ili biokemijskim sredstvima. Komunikacija u društvu obogaćuje znanje i iskustva te donosi promjene. Ljudska je komunikacija unikatna radi svoje ekstenzivne uporabe jezika.
Javno komuniciranje predstavlja „najvažniju i najkorisniju vještinu u životu čovjeka. Komunikacijom prenosimo poruku od jedne do druge osobe, od pošiljatelja do primatelja poruke. U početku se komuniciralo riječju, dimnim signalima, bubnjevima, dok se u modernom dobu koriste inovativne tehnologije. Internet je kao medij komunikacije postao nezamjenjiv čimbenik međusobne komunikacije. Primjerice, društvene mreže predstavljaju jednu od važnijih promjena u načinu komuniciranja, nakon što je 1440. Godine Johannes Gutenberg izumio tiskarski stroj.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.