studenti
Mesto za uspešne studente

Uticaj gradnje priobaljskog naselja na ekosistem reke

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Reka je oduvek imala veliko značenje za čoveka, i bila je od velike važnosti kako za čoveka tako i za celo čovečanstvo. Reka predstavlja čoveku izvor dobrog, izvor nečeg neophodnog… Reka donosi mnogo toga ključnog, graditeljski materijal…

Čovek se oduvek trudio da od reke uzme što je više moguće. Svi veliki gradovi rasli su pored reka kako zbog svog plovnog toka koji su koristili kao najeftiniji transportni put za sve svoje potrepštine.
Još su stari Egipćani koristili reku za transport materijala potrebnih za gradnju piramida. Kako je čovek napredovao tako je i njegova svest i ideja o iskorišćavanju reka rasla, čovek je pomoću reke proizvodio eleketričnu energiju koja je najviše doprinela progresu čevečanstva.
Reka čoveku predstavlja određenu slobodu ali ona mu je bila ujedno i velika granica, ili barijera koju je on pokušavao da savlada. Jer uvek kada bi istražio sve resurse sa jedne obale reke u njemu je rasla sumlja da možda druga obala u nudi više mogućnosti za napredak bez mnogo znoja i muke.
Ljudi koji su živeli pored reka uglavnom su se bavili trgovinom ili ribolovom. Time su izdržavali svoju porodicu a pritom još i zarađivali.Pored toga pecanje ili samo stajanje na obali čoveku je predstavljalo vid opuštanja i rekreacije.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

1 Komentar

  1. Mnogo ,i je pomogao ovaj dokument.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.