studenti
Mesto za uspešne studente

PLATNE KARTICE U FUNKCIJI SAVREMENOG POSLOVANJA SA STANOVNIŠTVOM

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

U novije vreme svedoci smo velikih strategijskih pregrupisavanja u bankarskoj industriji. Nedavno je, recimo, Hju Mek Kol (Hugh McColl), predsednik Nations Bank–a, objavio spajanje ove banke sa Bank America iz Kalifornije. Ovo, međutim nije jedini takav slučaj. Nedavno su sklopljeni isto tako kolosalni finansijski poslovi za koje se, pre samo desetak godina, smatralo da su nemogući. Istoga dana kada je objavljeno spajanje Bank America i Nations Bank, predsednik Banc One, Džon Mek Koj (John B. McCoy), koji je jednom izjavio da će u budućnosti u bankarskoj industriji postojati samo pet–šest velikih banaka, obelodanio je planove o spajanju njegove banke, sa First Chicago NBD Corp. Sve je ovo usledilo samo nedelju dana nakon objavljivanja planova osiguravajućeg i brokerskog giganta, Travelers Group, da se poveže sa Citicorp–om, drugom po veličini bankom u Sjedinjenim Državama. Slična pregrupisavanja počela su i u Evropi: ako se prisetimo ujedinjenja najvećih švajcarskih banaka u United Bank of Switzerland. Odjednom je svet finansija, umesto gomile razbacanih delića, počeo da poprima oblik džinovske slagalice, a delovi se polako uklapaju jedan u drugi.
Sudar ovih finansijskih giganata ukazuje na mnogo dublju, složeniju revoluciju. Uskoro neće postojati potreba za podelom ličnih finansija na gotovinu, ušteđevinu, kredite i sl. Sva sredstva biće grupisana na jednom zajedničkom „inteligentnom“ računu, odakle će neprekidno „krstariti“ mrežama u potrazi za investicionim šansama širom sveta.
Gotovina je već dobila čitavu jednu novu dimenziju. Firma MasterCard, na primer, investirala je milione dolara u razvoj sistema za elektronski novac zvanog Mondex. „Inteligentne“.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.