studenti
Mesto za uspešne studente

Dezinfekcija vode

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

Kvalitet savremenog života, pored mnogih drugih faktora, zavisi i od kvaliteta vode. Dobar kvalitet vode i racionalna potrošnja imperativi su novog milenijuma. Ekološki i zdravstveni prioritet je sprečavanje zagađenja vode i žaštita vode.

Voda jeste i ostaje jedan od najvažnijih resursa u nešem svetu. Pažljivo postupanje sa vodom i njena namenska ponovna primena su neizbežni uslovi da ubudućem stanovništvu i da celom svetu bude ostavljena dovoljna količina vode na raspolaganje. Zagađena voda jedan je od glavnih uzročnika prenošenja opasnih izazivača bolesti.

O značaju i ugroženosti vode do sada su sprovođene brojne kampanje na različitim nivoima. Globalni problemi u vezi sa vodenim resursima su uglavnom poznati široj javnosti. Međutim, opštih poziva na “štednju” i “nezagađivanje” vode, malo je poznato na koji način se praktično može doprineti njenoj zaštiti.

Najveći deo otpadnih voda se u našoj zemlji uopšte se ne prečišćava. O prečišćavanju otpadnih voda se malo zna, iako su u bliskoj budućnosti neophodna velika ulaganja u rešavanje problema otpadnih voda, ne samo zbog usklađivanja zakonodavstva sa evropskim standardima, već i zbog evidentne ugroženosti videnih resursa.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.