studenti
Mesto za uspešne studente

Projektne aktivnosti u Gradu Kruševcu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttSistem planiranja životnom sredinom u Srbiji i nije na zadovoljavajućenm nivou. Ako se osvrnemo iza sebe vidimo da se jako malo ulagalo kao i da da se jako malo ulaže u zaštitu i unapređenje životne sredine i da ciljevi i zadaci ispisani u projektima i dokumentima koji se vezuju za životnu sredinu ostaju skoro uvek samo “na papiru“. Tako situacija je je i u Gradu Kruševcu.

Kao ključni problem u ovom sistemu na lokalnom nivou jeste kontrolna moć držanih aktera koji uskraćuju slobodu upravljanja akterima na lokalnom nivou. Takođe, kao veliki minus uzima se i neodgovorno upravljanje životnom sredinom i mala ekološka posvećenost aktera. Pored toga ne mogu se zanemariti i jako slaba partenrstva na lokalnom nivou.

Prema zakonu, kako bi se ostvario jedan funkcionalni sistem zaštite životne sredine jedinica lokalne samouprave i ostali akteri odgovorni su za svaku aktivnost kojom menjaju ili mogu promeniti stanje i uslove u životnoj sredini, odnosno za nepreduzimanje mera zaštite životne sredine, u skladu sa zakonom. ttttttttt

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.