Odlomak

У овом раду се говори о основним проблемима комуналног чврстог отпада ( друге врсте отпада нису образлагане али јесу споменуте у овом раду ) у Европској унији , његовим настајањем, складиштењем , транспортом али и поновним коришћењем кроз одређене третмане који су описани и образложени у овом раду. Посебна  пажња  је  посвећена еколошком , економском и друштвеном значају у Европској унији.

Овај рад се састоји из три дела.

У првом делу је описан и не тако леп период из Средњег века који је настао као директна последица људског незнања , неодговорности и не стручног руковођења отпадом који се кроз време све више и више нагомилавао. Али како  се  на  грешкама  учи, тако су људи  из  дана у дан трагали и тежили ка неком коначном решењу проблема чији су извор на првом месту они сами.

У другом делу је описана предност и основни темељи сваке државе (или Уније) а то су: закони , директиве и принципи. Мало дубље се ушло  у трагове законске хијерархије  која  очигледно  даје  одличне  резултате што се може видети у овом раду.

У трећем делу је приказан “отпад” као једна од покретачких снага , основе економије , привреде али и других грана индустрије Европске уније. Описан је развој и напредак Европске уније кроз стручну , правилну и рационалну употребу ресурса званог “отпад

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Menadžment

Više u Seminarski radovi

Više u Zaštita životne sredine

Komentari

Click to access the login or register cheese