Odlomak

8. Swot analiza
Strenghts (Snaga ) – Kao našu najveću snagu ističemo originalnost u odnosu na konkurenciju, razne zanimljive medijske reklame, profesionalan uslužan kadar, dobre i raznovrsne izvore snabdevanja i sedište naše fotokopirnice. Svoje korisnike moramo da zadržavamo originalnošću, inovacijama I povoljnim cenama kako ne bi prešli kod konkurencije.
Weaknesses (Slabosti ) – Smatramo da je naša slabost štampa samo u A4 formatu I da trebamo nabaviti mašine za štampanje I kopiranje drugih formata.
Opportunites (Šanse ) – Naše šanse u odnosu na konkurenciju vidimo u proširenju naše fotokopirnice, kao jedan od najbitnijih činilaca koji utiču na dobro poslovanje, kao i nabavka aparata za kopiranje I štampanje A2, A3 i A5 formata. Takođe možemo proširiti asortiman usluga, kao što je prodaja školskog pribora i kancelarijskog materijala. Isto tako postoji šansa za povećanje radne snage.
Threatness (Pretnje) -U našem biznisu vidimo neprekidne pretnje od konkurencije koja je veoma pojačana poslednjih godinu dana, jer se sve više otvara fotokopirnica.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese