studenti
Mesto za uspešne studente

Akumulacija u robnoj privredi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kod proučavanja privrednog razvoja, jedno od glavnih pitanja predstavlјa problem rasta i razvoja privrede, kao i pravilan izbor početnog metoda privrednog razvoja.. Kod davanja konačne definicije ekonomske politike neke zemlјe, uloga tvorca konkretne ekonomske politike zahtjeva precizna i argumentovanaa rješenja. Kao i sve moguće implikacije koje taj izbor donosi.
Kod izbora početnog metoda privrednog razvoja veoma je važno unaprijed ukazati na sve ekonomske i društveno-ekonomske konsekvence koje u nerazvijenim zemlјama donosi razvoj nauke i tehnike. Kao jedan od osnovnih metoda privrednog razvoja nerazvijenih zemalјa je zasnovan na ulozi i značaju industrje jer ona predstavlјa onu privredni granu koja najbrže i najdublјe vrši promjene u cjelokupnoj privrednoj strukturi.
Analizirajući privredu kao veliki ekonomski sistem, dolazi se do zaklјučka da pozitivna dejstva tržišta imaju veliku ulogu u razvoju same privrede. Osnovna uloga trišta je da na adekvatan način izvrši objektivizaciju stvarnog doprinosa svih radnih organizacija, na osnovu kojih se dolazi do određene motivisanosti za smanjivanje troškova proizvodnje i povećanje produktivnosti rada. Osnovno cilјevi ravojne politike ne smiju biti isuviše ambiciozno postavlјeni, već se moraju pravilno sagledati svi raspoloživi trendovi proizvodnje, zaposlenosti i investicija.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.