studenti
Mesto za uspešne studente

Analiza potrošača u uslužnom sektoru

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Predmet istraživanja marketing organizacija je veoma širok. Ova istraživanja se odnose na razna područja i probleme koji su značajni za upravljanje marketing aktivnostima svih organizacija. Istražuju se eksterni i interni faktori koji određuju tržišni potencijal organizacija. Najveći deo istraživanja marketinga odnosi se na istraživanje, odnosno predviđanje ponude i tražnje. Na taj način se vrši predviđanje konjukturnih kretanja na posmatranje tržišta.
Posebna pažnja na polju istraživanja marketinga pripada ponašanju potrošača na tržištu. Potrošači su centralna tačka marketinga i marketing istraživanja organizacije. U fokusu ovih istraživanja nalaze se motivi, potrebe i zahtevi krajnjih potrošača i organizacija. Ovo naročito dolazi do izražaja prilikom istraživanja marketinga u uslužnim delatnostima, kao što su trgovina, bankarstvo, osiguranje, turizam, saobraćaj i sl. Takođe, veliki značaj imaju i istraživanja bazirana na ispitivanju efikasnosti i korišćenja instrumenata marketing miksa ( proizvod, cena, promocija i distribucija ).
Poslovanje savremenih preduzeća se danas ne može ni zamisliti bez istraživanja potrošača. Oni sami su najbolji izvor o njihovim potrebama i željama, koje treba sagledati, ali i što efikasnije ispuniti.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.