studenti
Mesto za uspešne studente

Finansijski izvestaj Alfa Plam Vranje

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1. Društvo je tokom 2013. godine stupalo u poslovne odnose sa svojim povezanim pravnim licima. Najznačajnije transakcije s povezanim pravnim licima u navedenim periodima se odnose na pružanje usluga. U prilogu 1. je data tabela sa povezanim licima.
2. 1.3.2. Istorijat
3.
4. Kompanija “Alfa-Plam” ad je osnovana 1948.god.U početku je funkcionisala kao gradsko zanatsko-uslužno preduzeće „Metalac“ u Vranju sa svojih 58 radnika.
5.
6. U industrijskoj četvrti Vranja 1962 godine dobija novu fabriku za izradu tehničkih uređaja „Alfa-Vranje“, koja zapošljava zapošljava 87 radnika.
7.
8. Proizvodnja sobne peći na naftu ,,Feniks 140” počinje sa proizvodnjom 1964 godine, broj zaposlenih je 300.
9.
10. Brzi rast i razvoj preduzeća doprinela je i saradnja sa francuskim fabrikantom Anrija Poteza, koja je rezultirala proizvodnju peći na naftu „Alfa Potez“ 1967 godine. Dve godine kasnije ostvarena rekordna godišnja proizvodnja (u oktobru proizvedena 100.000-ta peć „Alfa-Potez“ u toj godini). Ugovoren izvoz 10.000 peći na naftu „Alfa-Potez“ u Mađarsku. Tako veliku količinu peći do tada nijedan proizvodjač grejnih tela u Jugoslaviji, nije odjednom izvezao. Fabrika zapošljava 520 radnika.
11.
12. Sedamdesete godine donose i novu stratešku saradnju sa specijalizovanom firmom za proizvodnju peći na plin, čvrsta i tečna goriva „Efel“ iz Belgije. Razvijena je kooperacija izmedju „Metalca“ koji ima 200 zaposlenih i proizvodi štednjake na čvrsta i tečna goriva i „Alfe“ koja sa 760 zaposlenih proizvodi supermoderne peći na naftu.
13.
14. Takodje sedamdesetih godine se konstatuje da „Alfa“ posluje sa gubitkom, a da gubici potiču ne samo iz prethodne, nego i iz ranijih godina. Loše poslovanje prouzrokovano je svetskom energetskom krizom i porastom cena sirovina, uz istovrenemu nemogućnost „Alfe“ da se programski preorijentiše. Kriza je prouzrokovala pad prodaje i stvaranje ogromnih količina zaliha. Posledice su se odrazile na smanjenje zaposlenih i donošenje odluke da se isplaciju minimalne plate.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.