studenti
Mesto za uspešne studente

KONKURENCIJA NA BANKARSKOM TRŽIŠTU U SRBIJI NA PRIMERU BANKE INTESA I KOMERCIJALNE BANKE

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kako proces procene razvijenosti konkurencije na tržištu ne bi bio baziran samo na subjektivnim procenama i analizama, uvedeni su određeni matematički modeli koji kvantifikuju stepen konkurencije na odrđenom tržištu, i grani .
Razvijenost tržišne konkurencije u bankarskom sektoru ima izuzetno važnu ulogu, pre svega kada je u pitanju visina aktivnih bankarskih kamatnih stopa. Visoka aktivna kamatna stopa može da ima negativne posledice na profitabilnost i likvidnost banaka, naročito u razdoblju recesione faze ekonomskog ciklusa. Zato je praćenje nivoa konkurencije u bankarskom sektoru regulisano, što znači da postoji obaveza njegovog praćenja kako bi se izbegli oblici nesavršene konkurencije kao što su monopol, oligopol i drugi.
Konkurentnost ključnih sektora srpske privrede, poput finansijskog sektora i sektora telekomunikacija, je obezbeđena zahvaljujući značajnim stranim direktnim investicijama u prethodnom periodu. Kao rezultat porasta stranih direktnih investicija, u strukturi banaka dominantno učestvuju banke sa većinskim stranim kapitalom.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.