studenti
Mesto za uspešne studente

Osnovni pojmovi vezani za nezaposlenost i vrste nezaposlenosti

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Za ovu temu smo se opredelile zato što smatramo da je problem nezaposlenosti u Srbiji veoma izražen.
Ako bismo izabrali jedan pojam koji bi, na neki način, mogao da simbolizuje duh današnjeg vremena i pojam koji je počeo da okupira svet, onda bismo najverovatnije mogli da izdvojimo pojam nezaposlenost.
Svuda oko nas čujemo priče o tome kako se teško živi, kako ljudi nemaju siguran i stalan posao, kako se jako teško zarađuje za hleb, a time se i sam život svodi na neku minimal. Pitamo se da li je to cena koju mora da plati pojedinac da bi živeo i funkcionisao u ovom savremenom svetu, ali ne i preživeo…?!
Struktura i obim nezaposlenosti u svetu su poprimili razmere koje predstavljaju težak politički, ekonomski i socijalni problem. Nezaposlenost postaje jedan od najkrupnijih problema društva koji poprima velike razmere i lagano se širi ka svim delovima sveta. Kao takva, ova pojava pogađa savremeno društvo i savremenog čoveka svih profila.
Nezaposlenost obuhvata sve sfere života, pa se može istaći da je to i psihološki problem, zato što deluje na čoveka u psihološkom smislu i na njegovo psihičko stanje i stabilnost – nestabilnost. Pojedinac treba da bude stabilna ličnost, da nema oscilacije u radu, da bude odan poslu, obrazovan za posao koji obavlja.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.