Odlomak

UVOD

Planiranje kao funkcija menadžmenta u organizaciji. Radi analize odabrala sam kompaniju ” Woby Haus”D.o.o.
Kompanija” Woby Haus”D.o.o. osnovana je 1994.godine u Novom Sadu kao malo preduzeće specijalizovano za prodaju bele tehnike i kucnih aparata, čija je prodaja trajala sve do 1999 godine. Nakon tog perioda preduzeće vrsi promenu svog asortimana i počinje sa uvozom profesionalnog i hobi(amaterskog) alata. U samom početku razvoja postojao je samo jedan prodajni objekat i iznajmljeni magacinski prostor na periferiji grada da bi se nakon toga desila velika ekspanzija gde je preduzeće od 10 zaposlenih za 12 godina doslo na nivo da danas zapošljava preko 200 zaposlenih radnika i da je od jednog prodajnog objekta izraslo u giganta koji ima preko 10.000 metara kvadratnih prodajnog prostora u svim većim gradovima u Srbiji i 5000 metara kvadratnih magacinskog prostora te je danas Kompanija Woby Haus jedna od vodećih u državi pa i u okruženju po asortimanu (preko 15.000) artikala.
“Woby Haus”D.o.o. je specijalizovan za: izvoz, uvoz, maloprodaju i veleprodaju profesionalnog i amaterskog alata. Ukratko ćemo prikazati sa kojim grupama proizvoda “Woby Haus”D.o.o. nastupa na tržištu i koje usluge vrši pored prodaje.  U ponudi se izmedju ostalog nalazi:
*Elektricni alati (bušilice, brusilice, glodalice, oštrači, pištolji za vreli vazduh, polir mašine, testere, usisivači, zavrtači, ubodne testere i ostali električni uredjaji)
*Ručni alati (alati za sečenje bakarnih cevi, brusni material, čekići, sekire, dleta, gletarice, mistrije, špahle, klešta, šrafcigeri, ključevi, libele, ravnjače, makaze, merni alat, molersko farbarski alat, noževi i sečiva, pinovi, pribor za podmazivanje, pištolji za silikon, sekači za staklo i keramiku, sekači, špicevi, probijači, setovi alata, stege, testere, trake, turpije, zatezači, ekspanderi.
*Baštenski alat (ašovi, lopate, motike, cerade, freze, kosačice, kose, srpovi, lančane testere, pribor za orezivanje voća, pribor za pumpe i hidropake, pribor za zalivanje, prskalice za travnjake, motorne prskalice za voćnjake, pumpe za navodnjavanje, hidropaci,
*Pneumatski alati (kompresori, creva za pneumatiku, pneumatske spojnice, pneumatski odvrtači za točkove itd.
*Stacionirane mašine (stubne bušilice, stone glodalice, kombinovane mašine, mašine za pločice i kamen, stacionirano rende
*Garažno-servisna oprema (automehaničarska oprema, hidraulične prese, punjači akumulatora, mašina za razvlačenje šasije itd.)
*Htz oprema (zaštitna obuća, odeća, maske, rukavice, zaštitni šlemovi)
*Vijčana roba (šrafovi i tiple)
*Koferi i kutije za alat
*Oprema za prodavnice i radionice (kolica i korpe za prodavnice, nosači alata, police za magacine i radni stolovi.
*Oprema za građevinarstvo (građevinska oprema i stolarija, keramičke pločice, merdevine i skele, ograde i kapije, sanitarije i specijalne hemijske supstance koje se koriste u građevinarstvu-posebno se ističu smese koje se dodavaju pri radu sa betonom i malterom pri niskim temperaturama.
Ovde su ukratko prikazane grupe proizvoda sa kojima “Woby Haus”D.o.o. nastupa na tržištu. Proizvodi koji se nalaze u asortimanu poseduju CE, TUV, ISO i sve ostale prepoznatljive standarde, preduzeće za sve uredjaje daje garanciju, obezbedjuje rezervne delove i ima servis za opravku svih proizvoda.
“Woby Haus”D.o.o. poseduje svoj vozni park koji sadrži manja vozila (kombi vozila i automobili) koja saobraćaju unutar države od centrale firme do prodajnih objekata i velika vozila koja vrše prevoz u inostranstvo-izvoz i iz inostranstva kada se dovozi roba do centralnog magacina.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari