Odlomak

Tema ovog seminarskog rada je poduzetnik kao vođa. Sam pojam poduzetnika označava osobu koja preuzimajući rizik uz inovativnost i kreativnost stvara neku novu ideju ili uslugu unutar postojeće ili nove organizacije. Vođenje predstavlja utjecanje na zaposlenike tako da oni teže ostvarivanju ciljeva. Poslovni sustav mora imati na ćelu istinskog vođu koji će objediniti sve njegove dijelove i napraviti funkcionalnu cjelinu sposobnu za svakodnevne izazove na tržištu. Imati karakteristike vođe znači biti u stanju motivirati ljude da postignu željene rezultate. Vođa je osoba koja zna što treba i zašto nešto treba napraviti te motivira zaposlenike tako da ih usmjerava i potiče da preuzimaju odgovornost i uspješno postignu zadane ciljeve.

Problematika rada vezana je uz poduzetnika kao vođe kojem za uspjeh je neophodna sposobnost vođenja i izgradnje tima. Još jedan važan korak koji mu je bitan je stvoriti viziju što želi i to je osnova da može voditi sebe i druge, ali zaista krenuti putem ostvarenja te vizije znači pobijediti samog sebe, strah od neuspjeha te gubitka nečega što ulaže(vremena, novca, energije).

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 15 stranica
  • Poduzetništvo -
  • Školska godina: -
  • Seminarski radovi, Skripte, Ekonomija
  • Bosna i Hercegovina,  Istočno Sarajevo i Istočna Ilidža,  UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU Ekonomski fakultet sa sedištem u Brčkom  

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari