studenti
Mesto za uspešne studente

Poslovna Statisitka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Analiza ankete „Životni standard domaćinstava“
Statistika je grana matematike koja obuhvata sakupljanje, analizu, interpretaciju i prezentaciju podataka te izradu predviđanja koja se temelje na tim podacima.
Pojam statistika je prvobitno izveden iz latinskog izraza statisticum collegium (vijeće država) te talijanske riječi statista (državnik ili političar). Njemačka riječ Statistik uvedena od Gottfrieda Achenwalla (1749 god.) je originalno značila analizu podataka o državi.

Podijela statisike:

Deskriptivna statistika (engl. descriptive statistics) bavi se organizacijom sakupljenih podataka te njihovim sažetim opisom s pomoću numeričkih i grafičkih prikaza. Induktivna statistika (engl. inferential statistics) bavi se izvođenjem zaključaka o populaciji na temelju svojstava uzorka. Matematička statistika je proučavanje statistike s matematičke točke gledišta korištenje teorije vjerojatnosti, matematičke analize i linearne algebre. Egzaktna statistika je grana statistike koja daje točne rezultate za pripadne statističke testove.

Anketa je rađena u okviru nastavnih aktivnosti Visoke škole za ekonomiju i informatiku Prijedor a u cilju praktičnog osposobljavanja studenta iz kolegijuma Poslovna statistika.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.