studenti
Mesto za uspešne studente

Privredna društva u BIH

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

U današnjem modernom menadžmentu odluke se vrlo često donose u kompleksnom i promjenjivom okruženju. U takvom okruženju situacije se mijenjaju iznenada, događaji nemaju zajedničkog naziva i menadžment je često u situaciji da probleme ne može riješiti postojećim strateškim i operativnim odlukama. Vrlo često uzroci problema se loše razumiju, što organizacijsko odlučivanje čini ravnim hazarderstvu.
Tradicionalna psihologija dugo je smatrala da se ljudi kod donošenja odluka ponašaju kao savršeno racionalni akteri. Oni prikupljaju i kombinuju sve moguće informacije kako bi odluka koju donose predstavljala najbolje moguće rješenje. Ovakav model u literaturi zvan savršena racionalnost pri donošenju odluka, našao je svoju teoretsku potporu i u klasičnoj ekonomiji.
Predmet istraživanja ovog diplomskog rada jesu privredna društva u Bosni i Hercegovini, ali sa osvrtom na razvoj malih i srednjih preduzeća. Dakle, u radu ćemo se susretati sa brojnim terminima, pojmovima i definicijama iz oblasti privrede i ekonomije.
Osnovni ciljevi i zadaci ovog rada proizilaze iz teme, a to su:
– definisanje pojma i vrsta privrednih društva;
– prikazivanje stanja privrednih društava u Bosni i Hercegovini;
– prikazivanje načina pokretanja privrednog društva u Bosni i Heregovini;
– razvoj malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.