Odlomak

Intranet je privatna računarska mreža neke organizacije koja koristi Internet protokole, mrežnu povezanost i mogućnosti javnih telekomunikacijskih sustava kako bi omogućila svojim zaposlenicima sigurnu razmjenu informacija ili obavljanje nekih radnji vezanih za organizaciju.
Ponekad se termin intranet odnosi na svoju najuočljiviju uslugu, interne web stranice. Za izgradnju intraneta koriste se isti koncepti i tehnologije potrebne i za Internet, kao što su klijenti i serveri koji koriste Internet protokol (IP). Koriste se i drugi Internet protokoli kao što su HTTP, FTP i e-mail.
Jednostavno rečeno, intranet je termin koji označava primjenu tehnologije Interneta i World Wide Weba (WWW) na unutarnju mrežu. Baš kao što Internet povezuje i olakšava dostupnost informacija iz mreža i računala u tvrtkama, poslovima, vladama i školama po cijelom svijetu, tako intranet povezuje i omogućava pristup otocima informacija na odvojenim računalima unutar neke organizacije. Ova tehnologija uključuje standarde, protokole, alate i jezike koji su jednostavni, dosljedni i lako se rabe.
Izraz Internet dolazi od engleske riječi Interconnected (međusobno spojeni) i Networks (mrežni sustav računala).

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Informacione tehnologije

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Jedan komentar na “RAZVOJ INTERNETA I NJEGOVA BUDUĆNOST”

Komentari