Odlomak

 

U ovom seminarskom radu upoznat ćemo se sa preduzećem Đerzić auto d.o.o.,
strukturom rada u ovom preduzeću u kojem radim, a isto tako obavljam i praksu. Đerzić auto d.o.o. kao malo preduzeće se vodi zakonskim odredbama koje je donijelo zakonodavstvo
federacije Bosne i Hercegovine, tako da ćemo ovdje vidjeti kojih zakona i pravilnika se mora
držati malo preduzeće.Kroz ovaj seminarski rad upoznat ću Vas sa nekoliko činjenica vezanih uz sam nastanak i pokretanje firme,zatim način rada preduzeća kao i ključne stvari poput načina na koji firma vodi neke od osnovnih dokumenata, evidentiranje poslovnih promjena te izrada finansijskih i drugih izvještaja.

1.1. Historijat firme

Đerzić auto d.o.o. je porodično preduzeće osnovano 2016.godine. Radi se o uslužnoj djelatnosti koja se zasniva na uvozu i prodaji polovnih automobila iz inostranstva. Na početku rada firma je imala 2 zaposlena radnika a danas se taj broj povećao na 5. Sjedište firme je u Banovićima,salon se nalazi na idealnoj poziciji pored benzinske pumpe i auto-praonice gdje je veliki promet ljudi i vozila.

Preduzeće se uspješno plasiralo na tržište zahvaljujući povoljnim uslugama i konstantnoj želji za napretkom i uvođenjem noviteta te povoljnosti za naše mušterije. Naši automobili se prodaju širom Bosne i Hercegovine,a firma je u skorije vrijeme uvela i mogućnosti rente vozila.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari