Odlomak

U cilju prikazivanja značaja finansijskog izveštavanja, sadržaja finansijskih izveštaja i analize istih, ovaj rad je podeljen u jedanaest celina. U prvom poglavlju predstavljena je istorija finansijskih izveštaja i računovodstva uopšte.

U drugom poglavlju prikazan je predmet izučavanja finansijskog menadžmenta, područja koja on svojim delovanjem obuhvata, osnovni ciljevi finansijskog poslovanja. U poslednjem segmentu ovog poglavlja je opisan pojam i uloga finansijskog menadžera.

Način izveštavanja u našoj zemlji, godišnji završni račun i postupak predzaključnog knjiženja, koji prethodi izradi završnog računa su razrađeni u trećem poglavlju.

U narednom, četvrtom delu ovog rada je detaljnije razrađen pojam finansijskih izveštaja. Dat je pregled bilansa stanja, bilansa uspeha i izveštaja o novčanim tokovima. U odeljku koji je posvećen bilansu stanja, prikazana je njegova struktura i sadržaj i razrađene su pojedine najznačajnije stavke. Na isti način prikazan je sadržaj i struktura bilansa uspeha i izveštaja o novčanim tokovima. Za svaki izveštaj dat je primer kako bi trebalo da izgleda, kao i primer izveštaja konkretnog preduzeća.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari