Odlomak

Tema rada je unapređenje prodaje u Preduzeću za Proizvodnju,trgovinu i usluge ,,Radex’’ D.O.O.Ratina,Kraljevo.
Osnovna delatnost Preduzeća ,,Radex” D.O.O Kraljevo Ratina je proizvodnja i trgovina,a samim tim osnovni zadatak preduzeća je da ostvari što veću prodaju svojih proizvoda.Iz ovih razloga neophodno je da se unapredi njena prodaja što bi dovelo do povećanja obima prodaje i bržeg i daljeg razvoja samog preduzeća u smislu povećanja asortimana robe i proširenja proizvodno-prodajnog programa.
U funkciji unapređenja prodaje potrebno je:
• Snimiti postojeće stanje službe prodaje u preduzeću,
• Način formiranja cena za proizvode i
• Dati predlog mera za unapređenje prodaje u preduzeću.
Zatim, snimljeno stanje treba analizirati radi utvrđivanja nedostataka, problema ili grešaka koji se javljaju u dosadašnjem radu preduzeća.
Za svaki utvrđeni problem ili nedostatak potrebno je dati predlog mera za poboljšanje kako bi se oni otklonili, a postojeće stanje poboljšalo, čime bi se unapredila prodaja preduzeća.
Nakon predloga mera potrebno je utvrditi da li postoji mogućnost da se navedene mere odmah sprovedu u organizaciji. Ukoliko je to moguće, treba izdvojiti te mere sa realnom mogućnošću primene i implementacije, i onda ih sprovesti u onoj meri u kojoj to dozvoljava trenutna situacija u preduzeću.
Zatim, nakon sprovođenja mera treba izvršiti analizu efekata predloženih mera. U ovom delu treba dati svojevrsnu ocenu validnosti predloženih mera. Da bi se izmerili postignuti efekti potrebno je uporediti postojeće i očekivano stanje, odnosno stanje pre i posle primene predložene mere.
Ukoliko nije moguće odmah sprovesti meru, potrebno je izvršiti analizu očekivanih efekata predloženih mera, odnosno prikazati šta bi se postiglo uvođenjem određenih mera i do kakvih rezultata bi to dovelo.
Na kraju rada treba dati zaključak koji bi predstavljao neku vrstu osvrta na predložene mere.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Ekonomija

Više u Skripte

Komentari