studenti
Mesto za uspešne studente

Unapređenje prodaje preduzeća Radex doo

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tema rada je unapređenje prodaje u Preduzeću za Proizvodnju,trgovinu i usluge ,,Radex’’ D.O.O.Ratina,Kraljevo.
Osnovna delatnost Preduzeća ,,Radex“ D.O.O Kraljevo Ratina je proizvodnja i trgovina,a samim tim osnovni zadatak preduzeća je da ostvari što veću prodaju svojih proizvoda.Iz ovih razloga neophodno je da se unapredi njena prodaja što bi dovelo do povećanja obima prodaje i bržeg i daljeg razvoja samog preduzeća u smislu povećanja asortimana robe i proširenja proizvodno-prodajnog programa.
U funkciji unapređenja prodaje potrebno je:
• Snimiti postojeće stanje službe prodaje u preduzeću,
• Način formiranja cena za proizvode i
• Dati predlog mera za unapređenje prodaje u preduzeću.
Zatim, snimljeno stanje treba analizirati radi utvrđivanja nedostataka, problema ili grešaka koji se javljaju u dosadašnjem radu preduzeća.
Za svaki utvrđeni problem ili nedostatak potrebno je dati predlog mera za poboljšanje kako bi se oni otklonili, a postojeće stanje poboljšalo, čime bi se unapredila prodaja preduzeća.
Nakon predloga mera potrebno je utvrditi da li postoji mogućnost da se navedene mere odmah sprovedu u organizaciji. Ukoliko je to moguće, treba izdvojiti te mere sa realnom mogućnošću primene i implementacije, i onda ih sprovesti u onoj meri u kojoj to dozvoljava trenutna situacija u preduzeću.
Zatim, nakon sprovođenja mera treba izvršiti analizu efekata predloženih mera. U ovom delu treba dati svojevrsnu ocenu validnosti predloženih mera. Da bi se izmerili postignuti efekti potrebno je uporediti postojeće i očekivano stanje, odnosno stanje pre i posle primene predložene mere.
Ukoliko nije moguće odmah sprovesti meru, potrebno je izvršiti analizu očekivanih efekata predloženih mera, odnosno prikazati šta bi se postiglo uvođenjem određenih mera i do kakvih rezultata bi to dovelo.
Na kraju rada treba dati zaključak koji bi predstavljao neku vrstu osvrta na predložene mere.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.