studenti
Mesto za uspešne studente

Upravljanje ljudskim resursima – Rapp Marine Group

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Menadžment ljudskih resursa je oblast nauke o organizaciji koja se bavi proučavanjem svih aspekata zaposlenosti u organizaciji. U međunarodnom poslovanju, kao i u ekonomiji uopšte, najrazvijenije zemlje sveta su izgradile svoje modele menadžmenta ljudskih resursa.

U devetoj i desetoj deceniji dvadesetog veka, uloga međunarodnog menadžmenta ljudskih resursa je značajno povećana, a taj trend je nastavljen u dvadeset prvom veku. Problemsko područje rada je upravljanje ljudskim resursima u savremenim uslovima poslovanja. Čovek i njegovi kvaliteti, sposobnosti, veštine, stavljeni su u prvi plan. Ulaganje u ljude kroz obuku i obrazovanje, isticanje veština, performansi, osposobljenosti i kvalifikacije ljudskih resursa u skladu s potrebama kompanije predstavljaju značajne faktore superiorne konkurentske prednosti na tržištu.

Predmet istraživanja ovog rada su određeni aspekti međunarodnog upravljanja ljudskim resursima, pre svega oni aspekti koji dominantno utiču na stvaranje konkurentske prednosti, koja je pretpostavka ostvarivanja uspeha na međunarodnom tržištu.

 

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.