studenti
Mesto za uspešne studente

Upravljanje varijabilnim troškovima

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Neizbežan deo svakodnevice skoro svakog čoveka jeste odlazak u kupovinu. Možemo kupovati s pravim razlogom, a možemo kupovati iz zadovoljstva. Zajednički pojam svake kupovine jeste novac, bilo da je plaćanje gotovinom, čekovima, karticom. Sve to dovodi do zaključka da je novac ključan u ovom procesu.
Od količine novca koju mi posedujemo zavisi da li ćemo ispuniti svoje potrebe i da li ćemo kupiti baš sve što želimo. Ukoliko posmatramo to na dnevnom nivou, svaki odlazak u kupovinu predstavlja određeni trošak jednog čoveka, zajednice ili domaćinstva. Možemo posmatrati i trošenje energije, odnosno ulaganje određenog napora čoveka pri obavljanju kupovine. Kako se povećavaju potrebe, želje ili sam obim kupovine srazmerno tome se povećavaju i troškovi.
Posmatrajući sve ovo, dolazimo do zaključka da troškovi u velikoj meri utiču na sam kvalitet života, pa je samim tim i analiza troškova, odnosno analiza novca koji planiramo da potrošimo ili koji smo već potrošili od velikog značaja.
Kako sve zajednice i domaćinstva posmatramo kao jednostavne primere, organizacije, preduzeća i korporacije posmatramo kao složene.
Osnovni motiv svakog organizovanja preduzeća je profit.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.