studenti
Mesto za uspešne studente

Elektroencefalografija

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Elektroencefalografija označava detektovanje moždane električne aktivnosti pomoću elektroda postavljenih na površinu mozga. EEG signali predstavljaju karakterističnu ritmičku aktivnost frekvencija između 1 i 100 Hz i nazivaju se „EEG talasi“.
U drugom poglavlju objašnjene su fizičke osnove moždanih potencijala: struktura nervnog sistema, membranski i akcioni potencijal, neuroni i bioelektrične pojave.
U trećem poglavlju govori se o samom razvoju elektroencefalografije kroz istoriju, od otkrića elektroencefalografije, do njenog konačnog uobličavanja. Govori se takođe o promenama koje je doživeo elektroencefalogram, uređaj za merenje bioelektričnih potencijala. Kao i o tome šta su bioelektrični potencijali mozga.
Četvrto poglavlje posvećeno je samom postupku snimanja EEG-a i najvažnijim moždanim talasima koji se snimaju, i koji mogu da pokažu ukoliko postoje abnormalnosti u moždanoj aktivnosti. A ukratko su predstavljene i smetnje tokom snimanja EEG-a i kako ih izbeći.
U petom poglavlju predstavljen je uređaj za merenje, odnosno elektroencefalogram, i njegovi najvažniji delovi: electrode, pojačavač, diferencijalni pojačavač, A/D konvertor i računar.
Šesto poglavlje objašnjava način obrade i prikazivanja podataka, skladištenje i analizu podataka.
U osmom poglavlju reč je o vrstama BCI sistema u pogledu invazivnosti, i istraživanjima sprovedenim na ljudima u cilju napredka BCI tehnologije.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.