studenti
Mesto za uspešne studente

Naizmenična struja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Fizikalna medicina izučava biološko delovanje raznih oblika fizičke energije, kao i mogućnost njihove primene kod zdravih, obolelih ili povređenih ljudi, radi smanjenja tegoba, osposobljavanja za rad i vraćanja svakodnevnom životu.
Obuhvata tri područja:
fizikalnu terapiju,
fizikalnu dijagnostiku,
fizikalnu profilaksu.

Prema tome, fizikalna terapija je posebna medicinska disciplina, koja se zasniva na primeni fizikalnih agenasa, radi lečenja, što i sama reč kaže, phzsis znači priroda, a therapeija znači lečenje.
Taj naziv je dobila jer su u početku za lečenje korišćeni samo prirodni izvori i energija, dok se danas koriste u većini slučajeva veštački izvori fizikalnih agenasa.
Radi postizanja željenog efekta pri lečenju, fizikalna terapija koristi razne vrste fizičkih energija: toplotna, mehanička, kinetička, žvučna i energija magnetnog polja. Svi ti oblici mogu se dobiti veštačkim putem ili iz prirodnih izvora.
Fizikalna terapija kao deo fizikalne medicine, danas je postala sastavni deo lečenja mnogobrojnih stanja i oboljenja među kojima je bol najdominantniji simptom. Bol je jedan od najvažnijih predpostavki evolucije i pouzdati se možemo samo u bol, koji nas opominje da se nakon ozlede pričuvamo.
Najrazorniji su bolovi koji nikad ne popuštaju, neprekidni, hronični, trajni i udruženi. Ako signali telesnog oštećenja, koji postaju sve jači i izrazitiji dovedu do nezavisne bolesti, tad govorimo o hroničnoj bolesti praćenoj bolovima koja se kao takva mora lečiti.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.