Odlomak

 

Zasniva se na stvaranju zvucnih talasa visokog pritiska I velike brzine koji se salju preko koze na zeljenu lokaciju. Zasnovana na gustini tkiva oslobadja se manja ili veca energija. Glavne razlike izmedju ultrazvuka I terapije sok talasima je da sok talasi ne indukuju toplotu,imaju nizu frekvenciju I minimalnu apsorpciju tkiva.

Ogranicene studije koje su dostupne u veterinarskoj medicine malih zivotinja usresredjena je nan a ublazavnje boli pasa sa osteoartritisom (OA) puka, OA poteskoca I pasa sa TPLO. U svim studijama pozitivan efekat terapije udarnim talasima, iako znacajne promene su primecene samo u studijama na OA I kukovima.

Pozitivno dejstvo sok terapije OA u laktovima demonstrirana je u 15 pasa. Pokazan je pozitivan efekatali do sada podaci o psima nisu dostupni. Preliminarni rezultati o ucinku na izlecenju kostiju TPLO obecavaju,ali ih treba dalje istraziti kod lomova . Zbog inteziteta talasa udarni talas nije indukovan u slucaju neoplazije ,akutne upale,nedavnih operacija,prisustva implantanta, nestabilnih delova,neuroloskih deficita nezrele zivotinje I poremecaja koagulacije.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 12 stranica
  • Fizikalna terapija i rehbilitacija .
  • Školska godina: .
  • Seminarski radovi, Skripte, Veterina
  • Srbija,  Prokuplje,  Visoka poljoprivredno prehrambena škola strukovnih studija u Prokuplju  

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Više u Veterina

Komentari