studenti
Mesto za uspešne studente

Daljinska detekcija

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Daljinska istraživanja danas su nezaobilazna metoda u raznim naučnim područjima, a dobijeni rezultati zahvaljujući razvoju računarskih tehnologija nalaze široku primenu u različitim disciplinama.
Reč je o metodi prikupljanja i interpretaciji informacija o udaljenim objektima bez fizičkog dodira s objektom. Uključuje sve aktivnosti od snimanja,obrade,analiziranja,interpretacije, do dobijanja informacija iz podataka prikupljenih tim istraživanjem. Podaci se dobijaju iz velike udaljenosti (od nekoliko stotina do nekoliko hiljada kilometara)instrumentima postavljenim u vazdušne ili svemirske letelice.
Cilj daljinskih istraživanja je brzo i ekonomično dobijanje preciznih informacija o relativno velikim područjima. Ponavljanjem snimanja moguće je pratiti i registrovati dnevne, sezonske i godišnje promene neke pojave. Objekt daljinskih istraživanja su svi elementi Zemljine površine i atmosfere u vidnom polju senzora. Razvojem daljinskih istraživanja, vazdušni i satelitski snimci zauzimaju sve značajnije mesto u prostornom planiranju, a dobijeni podaci najobjektivniji su izvor informacija.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.