studenti
Mesto za uspešne studente

Projekat konstrukcije

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Predmet ovog rada je statički proračun višespratne zgrade primenom računskog programa Radimpex Tower 7, na osnovu datih arhitektonskih crteža. Zgrada je locirana u Beogradu u ulici Držićeva br. 15 i ima dve podzemne garaže, prizemlje i pet spratova(visina objekta hmax=21,43m). Zgrada je stambeno-poslovni objekat. Zgrada je kombinovanog statičkog sistema, AB ramova i AB seizmičkih zidova. AB ploče se oslanjaju na grede koje dalje prenose opterećenje na stubove.
Pod statičkim proračunom, u ovom radu, se podrazumeva izrada računskog modela konstrukcije (primenom programa Tower 7), usvajanje osnovnih slučajeva opterećenja i odgovarajućih kombinacija opterećenja (u skladu sa važećim propisima Evrokoda), dimenzionisanje svih elemenata, sa usvajanjem armature u tavanici tipskog sprata, u jednoj gredi i u jednom zidu.
Objekat je topogravski lociran na 120 m nadmorske visine. Maksimalno ubrzanje tla u slučaju mogućeg zemljotresa je ag = 120 cm/s2, tlo se klasifikuje kao tlo klase C u skladu sa EC-8, a odgovara spektar tipa 2 prema EC-8.
Tlo na lokaciji objekta je peskovita glina, sa dominantnim karakteristikama: γ= 20.5 kN/m3, φ = 30°, c = 25 kPa. Geomehaničkim elaboratom je utvrđeno da je, za fundiranje na temeljnoj ploči, dozvoljeni kontaktni pritisak na tlo σdop = 220 kPa, pri čemu je dozvoljeno sleganje Sdop=1.5cm. Podzemna voda nije prisutna na lokaciji objekta.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.