studenti
Mesto za uspešne studente

Milton Glejzer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 
MILTON GLEJZER

1.1. Milton Glejzer

„Kada bi u grafičkom dizajnu postojao velemajstor,
tada bi Milton Glejzer bio Mikelanđelo“

1.2. autogram Miltona Glejzera
1.
Milton Glejzer je američki grafički dizajner, ilustrator i jedan od osnivača možda i najpoznatijeg umetničkog studija „Pushpin“.
Za mnoge, Milton Glejzer je otelotvorenje grafičkog dizajna druge polovine 20.veka.Njegov uticaj na ovaj ogranak dizajna u celom svetu je impresivan.
Neizmerno kreativan i ekspresivan., on je moderan renesansni umetnik, jedan od retkih intelektualaca-dizajnera. On svojim inventivnom i individualističkim radom donosi dubinu razumevanja i konceptualnog razmišljanja, u kombinaciji sa bogatstvom vizuelnog jezika.
1.3. Milton Glejzer danas
2. ŠKOLOVANjE

Milton Glejzer je rođen 26.juna 1929.godine u oblasti Bronks, u Njujorku.
Rođen je u migrantskoj jevrejskoj porodici. Pohađao je „Srednju školu za muziku i umetnost“. Kasnije je maturirao i u „Cooper Union“školi za umetnost u Njujorkuu koju je išao 0d 1948 do 1951.godine.
Dobivši „Fullbright“ stipendiju otišao je u Italiju, gde je svoje umetničke sposobnosti usavršio na „Akademiji likovnih umetnosti“ u Bolonji. Tamo je proveo dve godine, 1952. i 1953. U toku studija, mentor mu je bio Đorđo Morandi, sa kojim je kasnije i sarađivao na raznim projektima.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči: , ,

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.