Odlomak

Ugostiteljski objekti funkciononišu na određenom prostoru. Suština osnovnih usluga u ugostiteljstvu je obezbeđivanje reprodikcionog ciklusa, odnosno odvijanja same delatnosti. Pod ugostiteljskim objektom podrazumeva se pružanje najmanje jedne vrste ugostiteljskih usluga(smeštaj bez hrane i  pića,hrana i piće bez smeštaja,piće i napici bez hrane). Iz suštine ugostiteljskih usluga proizilaze dve osnovne grupacije objekata: a) Ugostiteljski objekti za pružanje usluge smeštaja b) Ugostiteljski objekti za pružanje usluga hrane i pića.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 13 stranica
  • Hotelijerstvo -
  • Školska godina: -
  • Skripte, Turizam/Ugostiteljstvo
  • Crna Gora,  Podgorica,  MEDITERAN UNIVERZITET - Montenegro Business School u Podgorici  

Više u Skripte

Komentari