studenti
Mesto za uspešne studente

Android operativni sistem

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Android operativni sistem se bazira na Linux jezgru(kernelu) a specificna verzija jezgra zavisi od android telefona i njegove hardverske platforme. Android se sastoji od linux kernela, middleweara(posredni softver), libreries I API-a koji su pisani u C/C++ programskom jeziku I aplikativni frejmvork koji koristi java libreries. Za pisanje aplikacija programeri koriste android sdk(software development kit) koje kasnije mogu da stave na google play store gde ce korisnicima biti na raspolaganju da ih skinu na svoj telefon. Android operativni sistem koristi većina danasnjih telefona kao sto su Samsung, Lg, Htc Huawei telefoni i poznato je da na njegov fabricki interfejs (stock android) dodaju svoje skinove kako bi telefoni bili prepoznatljivi i dodaju njihove dodatne softverske aplikacije i inovacije kako bi ih dodatno unapredili.

Linux kernel sadrži sve potrebne drajvere da bi hardver pravilno mogao da komunicira sa softverom, wifi driveri, kamera driveri, driveri ekrana,zvuka,usb porta, bluetootha itd..

Libreries(bibiloteke)
One su pisane u c,c++ programskom jeziku služe za dodatnu podršku i pravilan rad aplikacija i njihovo funkcionisanje.

Aplication framework je mehanizam koji pomaze u pisanju aplikacija. On dozvoljava upravljenje svih Api-ja koji su potrebni za pravilan rad i korisćenje aplikacija. Upravlja programskim paketima, aktivnostima aplikacija, resursima I koristi podatke od više aplikacija.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.