studenti
Mesto za uspešne studente

Internet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Internet je skupina diljem svijeta povezanih mreža koje omogućuju osobnu i poslovne komunikacije i razmjenu informacija. Sastoji se od tisuća odvojenih, ali međusobno povezanih mreža kojima dnevno pristupaju milijuni ljudi. Poput prijevozničke industrije koja je pojednostavila transport standardizacijom kontejnera za prijevoz raznih roba preko zraka, mora i kopna, Internet je unaprijedio standardni način slanja poruka i informacija preko svih tipova računala i prijenosnih medija.

2.1. Od ARPNET-a do Internet2
Korijeni Interneta proizlaze iz eksperimentalnog projekta zvanog ARPANET. Od tada razvoj ARPANET-a, te stvaranje World Wide Web-a rezultiralo je internetom kakvoga danas poznajemo.

2.2. ARPANET
Internet je započeo kao eksperimentalna mreža zvana ARPANET, koja je izražena 1969. u Američkom Ministarstvu obrane kao Advanced Research Projects Agency (ARPA). Jedan od ARPANET-ovih ciljeva bio je da se izradi mreža računala koja će omogućiti istraživačima koji su smješteni na različitim lokacijama da međusobno komuniciraju. Drugi cilj je bio da se izgradi mreža računala kojom će se moći slati podaci različitim putevima, što će omogućiti slanje podataka iako je dio mreže uništen ili nedostupan radi nuklearnih napada ili prirodnih katastrofa.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.