studenti
Mesto za uspešne studente

Modeli Baze podataka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Informacioni tokovi, kao informacione delatnosti prikupljanja, prenosa i dostavljanja podataka, odvijaju se putem odgovarajućeg komunikacionog sistema. Razvoj informacione i telekomunikacione tehnologije doveo je postepeno i do sve složenijih struktura telekomunikacionih, odnosno računarskih mreža, koji postaju preduslov efikasnog odvijanja informacionih tokova.
Polazeći od tumačenja pojmova „sistem“ i „informacija“, proizilazi definicija „informacionog sistema“. Informacioni sistem se može definisati kao sistem u kome su relacije između objekata i relacije između atributa objekata ostvarene prenosom informacija. Informacioni sistem nastaje preslikavanjem realnog sistema kao što je pokazano na sledećoj slici. Preslikavanje realnog sistema u informacioni sistem izvodi se postupkom modeliranja procesa i podataka.
Izgradnja informacionih sistema zasnovanih na primeni računarske tehnologije značila je automatizaciju osnovnih funkcija postojećeg informacionog sistema. Zbog toga se najčešće takvi informacioni sistemi nazivaju automatizovani informacioni sistemi. Automatizovani informacioni sistemi nastaju fizičkim modeliranjem podataka tj. definisanjem šeme baze podataka i definisanjem korisničkog interfejsa.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.