studenti
Mesto za uspešne studente

Sistem rada bolnice

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Ideja ovog projekta je digitalizacija svih bolesničkih kartona, radi lakšeg manipulisanja podacima. Ovim sistemom svaki zaposlenik bolnice je u mogućnosti da pristupi čitavoj historiji bolesti pacijenta. Naravno svaki zaposlenik ima posebna prava autorizacije, odnosno ne može da vidi sve podatke (npr. ljekari imaju mogućnost pregleda dosta više informacija o pacijentu od samih medicinskih tehničara). Sve to uveliko olakšava rad ove ustanove, te gubljenje dokumenata, nalaza i sl. postaje prošlost.

U ovom sistemu korisnici su podjeljeni u dvije grupe, koje čine pacijenti i zaposlenici bolnice. Pacijente možemo kategorisati u tri grupe:
1. Pacijenti bez uspostavljene dijagnoze – ovi pacijenti predstavljaju grupu pacijenata koji osjećaju određene tegobe, čiji uzrok tek nizom pretraga treba utvrditi.
2. Pacijenti sa uspostavljenom dijagnozom – predstavljaju grupu pacijenata koji su završili pretrage, te dobili valjanu terapiju, ali liječenje se vrši kod kuće, uz povremene kontrole kod doktora.
3. Pacijenti zadržani na bolničkom liječenju – su pacijenti koji imaju uzrok tegoba koji nije riješiv kućnom njegom, te njihovo stanje zahtjeva povećan nadzor doktora.
Po ovom sistemu zaposlenici (korisnici ovog sistema) su podijeljeni u četiri kategorije:
1. Ljekari opšte medicine – su ljekari koji prvi obavljaju pregled pacijenta, te ukoliko nisu u mogućnosti da dijagnosticiraju problem, pacijentu prosljeđuju uputnicu za posjetu određenom specijalisti, koji će daljnim pretragama dijagnosticirati uzrok tegoba.
2. Specijalisti – su ljekari koji su svoje znanje o medicini unapređivali i širili u jednom užem domenu, te iz te određene oblasti imaju mnogo veće znanje i iskustvo od ljekara opšte medicine.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.